Waar is een Prefab schouw van gemaakt?

Waar is een Prefab schouw van gemaakt?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een Prefab schouw. Ideaal in veel verschillende opzichten. Je hoeft geen aanpassingen meer te doen aan de constructie en hij is snel en makkelijk te installeren. Maar waar wordt een prefab schoorsteen dan eigenlijk van gemaakt, wat zijn de voordelen en hoe duurzaam is een Prefab schouw? Dit zijn vragen waar veel mensen nog antwoorden op zoeken, niettemin omdat ze misschien zelf een prefab schoorsteen willen aanschaffen. Daarom vertellen wij je alles over deze schoorstenen die geschikt zijn voor elke woning en makkelijk te installeren zijn. Bovendien is de Prefab schouw steeds meer in trek zijn. 

 

Welke materialen worden er gebruikt?

Om te beginnen kunnen prefab schouwen van verschillende materialen worden gemaakt, dit verschilt dus per leverancier. Wel zijn er over het algemeen een aantal materialen aan te wijzen die veelvuldig gebruikt worden. Dit zijn voornamelijk RVS, baksteen, gerecycled constructiemateriaal en steensoorten. Welk materiaal je wilt, kun je geheel zelf bepalen. Het gaat er hierbij natuurlijk voornamelijk om wat past bij jouw woning. Maar een Prefab schouw kan ook op verschillende manieren afgewerkt worden. Dit zijn strips die bevestigs kunne worden aan de schouw. Hierbij kun je onder andere kiezen uit steenstrips, verfstrips, kunsthars of andere afwerkingen zoals stucwerk of een coating. 

 

Hoe duurzaam is een Prefab schouw?

Prefab schoorstenen zijn duurzaam doordat ze direct op hun plaats gezet kunnen worden. DIt maakt dat er geen aanvullend vervoer nodig is om spullen te vervoer of constructie middelen. De schouw wordt in de fabriek gemaakt waardoor er snel met duurzame materialen een schoorsteen in elkaar gezet kan worden. Daarnaast is het materiaal, ongeacht wat je kiest altijd duurzaam. Uiteraard zit er verschil in, maar de materialen gaan allemaal lang mee en worden zo gemaakt dat ze extra stevig zijn. In de fabriek kan hier ook extra aandacht aan besteed worden. Tevens zorgt een coating die er bijna altijd op aangebracht wordt ervoor dat de schouw extra lang mee gaat. 

 

De voordelen van een Prefab schoorsteen

Eén van de grootste voordelen van een Prefab schouw is dat deze snel geplaatst kan worden en dat hier weinig vervoer voor nodig is. De schouw kan gemakkelijk met een lichte hijskraan geplaatst worden. Hierdoor wordt een Prefab schoorsteen van binnen een paar uur geplaatst. Tevens hoef je voor de plaatsing van een Prefab schouw vaak geen aanpassingen te doen aan de constructie. Verder is de prefab schouw dus duurzaam en geschikt voor bijna alle woningen. Mede doordat je een prefab schouw precies naar wens in een fabriek kunt laten maken. Doordat een prefab schouw vaak efficiënter gemaakt kan worden en hiervoor weinig mankracht nodig is kan een prefab schoorsteen ook goedkoper gemaakt worden.

 

Willemvk
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart