11 eenvoudige natuurlijke remedies voor een slechte adem

Slechte adem

Aangezien de meeste onderzoeken naar deze kwestie berusten op zelfrapportage, is het moeilijk om precies te weten hoeveel mensen lijden aan chronische halitose, ook wel een slechte adem genoemd. Het is begrijpelijk waarom mensen aarzelen om dat specifieke feit over zichzelf te melden, maar ik denk op zijn minst dat het veilig is om te zeggen dat halitose een veel voorkomend probleem is dat veel mensen treft.

Maar zelfs als u het niet chronisch ervaart, kunt u af en toe een slechte adem ervaren. Ja, zelfs degenen die ijverig zijn in hun mondhygiëne en een gezond dieet volgen, kunnen af ​​en toe een gekke adem hebben. (Het leven is zo oneerlijk!)

Maar het goede nieuws is dat ik hier ben om te helpen – voor zover elke blogger dat kan, in ieder geval – want vandaag deel ik 11 eenvoudige en natuurlijke remedies voor een slechte adem. Of uw episoden van slechte adem nu chronisch of incidenteel zijn, deze remedies kunnen u helpen de grondoorzaken van halitose aan te pakken en een slechte adem uit te bannen.

11 eenvoudige natuurlijke remedies voor een slechte adem

Slechte adem

1. Kauw op verse kruiden

Je kunt op verse kruiden kauwen om je adem op te frissen, zoals een vers takje peterselie, basilicum, munt, rozemarijn, tijm of koriander. Velen geloven dat een paar minuten kauwen op kruiden het chlorofyl van de kruiden activeert en helpt om onaangename geuren te neutraliseren. (Hoe het ook werkt, een slechte adem vervangen door een frisse, kruidachtige geur kan zeker geen kwaad!) 🙂

Slechte adem

2. Spoel met zink

Een zinkspoeling is misschien precies wat de dokter heeft voorgeschreven om een ​​slechte adem op afstand te houden. Volgens een studie uit 2017, zagen deelnemers die regelmatig spoelden met een oplossing die zink bevatte meer dramatische verbeteringen in halitose dan degenen die een placebo-spoeling gebruikten. Je kunt vinden mondspoelingen met zink op Amazon en elders, en zinksupplementen kan ook helpen.

Slechte adem

3. Aanvulling met probiotica

Hoewel een slechte adem in de mond kan beginnen, kan het in sommige gevallen zelfs tot in het spijsverteringskanaal beginnen. In deze gevallen kan het verbeteren van de darmgezondheid met probiotica een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van een slechte adem. Eet meer probiotische voedingsmiddelen zoals levende yoghurt, kimchee, zuurkool en ander gefermenteerd voedsel. Of u kunt kiezen voor een eenvoudige probiotisch supplement als je wilt!

Slechte adem

4. Drink appelciderazijn

Appelciderazijn heeft het voordeel dat het twee mogelijke oorzaken van een slechte adem bestrijdt. Ten eerste helpt het drinken ervan bij de spijsvertering, die, zoals ik hierboven al zei, in sommige gevallen een slechte adem kan behandelen. En ten tweede heeft appelciderazijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen, die helpen bij het doden van geurveroorzakende bacteriën die mogelijk op de loer liggen in je mond en tanden.

Om het te gebruiken, voeg je 1 eetlepel appelciderazijn toe aan een glas water. Drink dit voor elke maaltijd, of gorgel er 10 seconden mee na je maaltijd.

Slechte adem

5. Blijf gehydrateerd

Als je overdag niet genoeg water drinkt, is je mond waarschijnlijk droger dan zou moeten en is een droge mond een ideale voedingsbodem voor geurveroorzakende bacteriën. Drink regelmatig water en overweeg om schijfjes sinaasappel, aardbeien of kiwi toe te voegen om het een boost van vitamine C te geven. Water en vitamine C samen zullen je mond tot een zeer onaangename plek maken voor bacteriën om te leven, wat tot ziens slechte adem betekent!

Slechte adem

6. Sla geen maaltijden over

Vasten – of gewoon vergeten te eten – kan ervoor zorgen dat je mond uitdroogt, wat, zoals ik net zei, niet goed is. Niet eten kan ook bijdragen aan een slechte adem door een ophoping van maagzuur, dus zorg ervoor dat je genoeg eet!

Slechte adem

7. Gebruik “Natuurtandenborstels”

Snacken op rauw, vezelig fruit en groenten zoals appels, selderij en wortelen kan helpen houd je mond gezond. Het kauwen van deze vezelrijke voedingsmiddelen verwijdert tandplak, stimuleert het tandvlees en verfrist de adem. Snacken op deze voedingsmiddelen zal ook de speekselproductie verhogen en een droge mond voorkomen.

Slechte adem

8. Drink thee

Naast het drinken van voldoende water, kan het toevoegen van een kopje of twee groene thee gedurende de dag extra ademverfrissende voordelen hebben. Volgens een recensie uit 2012, kan groene thee halitose verbeteren – althans tijdelijk – vanwege de antibacteriële eigenschappen van de polyfenolen die in groene theebladeren worden aangetroffen. Opdrinken dus!

Slechte adem

9. Probeer een natuurlijke mondspoeling

U kunt een eenvoudige zelfgemaakte mondspoeling maken boordevol geurbestrijdende en antibacteriële eigenschappen door 1 theelepel zuiveringszout toe te voegen aan 1 kopje water en een paar druppels etherische olie van pepermunt. Schud of roer om te mengen en spoel de spoeling vervolgens 30 seconden rond in je mond voordat je hem uitspuugt. Bewaar het resterende spoelmengsel in een luchtdichte verpakking om later te gebruiken.

Slechte adem

10. Schraap je tong

Een andere optie om een ​​slechte adem te verbeteren is om te beginnen met het gebruik van a tongschraper. Tongschrapen kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, bacteriën en andere vervelende dingen die kunnen bijdragen aan een minder frisse adem.

Slechte adem

11. Regelmatig poetsen en flossen

En tot slot kan het hebben van een goede routine voor mondhygiëne veel van de oorzaken van halitose verhelpen. Poetsen en flossen helpen om tandplak en bacteriën uit je mond te verwijderen, en er is echt geen vervanging voor deze praktijken die zo effectief is als het echte werk!

Poets je tanden en tong ‘s morgens en’ s avonds met een kwaliteitstandenborstel en flos ook een keer per dag met tandzijde. Niet alleen zal uw adem verbeteren, maar uw tandarts zal zeker onder de indruk zijn bij uw volgende controle. (En als extra bonus hoef je niet te liegen over flossen.)

Worstel je nog steeds met een slechte adem?

Als u ondanks uw inspanningen nog steeds een slechte adem ervaart die maar niet weggaat, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met uw tandarts. Chronische halitose kan een teken zijn van een ernstiger gezondheidsprobleem, iets dat u niet wilt negeren.

Heb je een go-to-remedie voor een slechte adem?

creditSource link

Willemvk
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart